torsdag 26 juni 2008

Bortglömd co-op: Ghost Recon

Tydligen prenumererar jag på PC Gamer, för igår kom den. Däri fanns en artikel om co-op som spelläge, alltså där flera spelare samarbetar mot datorn, främst i spelets kampanjläge (story). Detta har funnits länge men blivit allt mer populärt i och med att folk spelar konsolspel där man kan köra split-screen eller över nätverk. Gears of War och Army of Two är två exempel på spel som båda är mer eller mindre gjorda för co-op.

Hursomhelst, i PCG-artikeln fanns det en förteckning över "co-op-klassiker". Till min förvåning kunde jag inte hitta Ghost Recon bland dem - ett gravt misstag från PCG:s sida, enligt min åsikt. Hela singleplayerkampanjen gick att spela igenom tillsammans med sina vänner, och det funkade riktigt bra. Jag minns att jag och Hagkvist nötte i dagar för att ta oss igenom spelet på högsta svårighetsgraden ("Elite") (och lyckades, såklart). Vi hade tydligt uppdelade roller och kunde banorna in i minsta detalj. Helt klart en klassiker.

Ghost Recon (bild från FZ.se)

4 kommentarer:

 1. Jag är böjd att hålla med! Rainbow Six och Ghost Recon är ju co-op-klassiker. Men jag har för mig att vi nötte minst ett till spel i co-op, kommer du ihåg något sådant?

  SvaraRadera
 2. Raven Shield möjligen, men var du med på det? Hm...vad kan det annars ha varit...minns inte riktigt.

  SvaraRadera
 3. Nej jag hann aldrig spela Raven Shield, jag köpte det inte. Fick det dock med mitt ljudkort typ ett eller två år senare, men då var det ju gammalt redan. Men jag menar på LAN-tiden.

  SvaraRadera
 4. David Andersson26 juni 2008 kl. 18:06

  Vilka ingick som klassiker då?

  Jag tänker på när jag spelade Duke Nukem och Commander Keen när jag var mycket liten tillsammans med min kompis Tjolle och jag gick och han hoppade och skjöt.

  Syncen var ofelbar: "1, 2, 3, hopp!"

  Kan tänka mig att CS ligger högt på coop-klassiker, men även Duke Nukem 3D var en sån där otippad som var kul att teama upp i.

  SvaraRadera