fredag 2 maj 2008

Google Maps laddar långsamt i Firefox - boven hittad

Jag satt nyligen och prototypade lite med Google Maps API för första gången, och gottade mig rätt mycket. Förutom en sak - sidan jag arbetade med laddades in fruktansvärt långsamt i Firefox, det tog säkert tre-fyra sekunder. I Internet Explorer laddade den nästan ögonblickligen. Vadan detta? Det brukar ju vara tvärt om...

Jag misstänkte ganska snart att det hela hade med Firebug att göra, så jag inaktiverade det via dess egna inställningsmenyer. Ingen skillnad. Jag sov på saken. Dagen därpå (idag) tänkte jag att det måste ha med något Firefox-addon att göra, eftersom jag inte kunde hitta någon officiell information om att detta skulle vara ett känt fel eller liknande.

Jag testade att inaktivera samtliga addons via Firefox addon-meny, och vips så gick det mycket snabbt att ladda kartan! Efter att ha slagit på dem ett efter ett igen så insåg jag att det verkligen var Firebug som var boven - det räcker inte med att välja "Disable Firebug" i dess egna menyer, man måste på riktigt inaktivera hela addonet.

Kanske kan spara någon lite tid.

3 kommentarer:

 1. Jonas Thoursie3 maj 2008 kl. 02:18

  Firebug kan vara en riktig bov! Det brukar även strula till det i Gmail, går ofantligt långsamt och Firefox kan få för sig att hänga sig när Firebug är aktiverat.

  SvaraRadera
 2. En intressant sak jag noterade var att den officiella Google Maps-sidan inte laddade långsamt trots att Firebug till och med var fullt igång. Undrar hur de kommit runt det där.

  SvaraRadera
 3. David Andersson4 maj 2008 kl. 01:21

  Detta kommer även upp i Gmail om man har Firebug aktiverad. Då varnar Gmail själv om att det kan gå långsamt. Åtminstone i "nya" Gmail.

  SvaraRadera