fredag 29 juni 2007

MT-awards och annat imponerande

Nukem

Peter Asplund gjorde mig idag uppmärksam på att några studenter på medieteknik i Norrköping implementerat en simulering av fluids i 3D för att visualisera atombombsexplosioner (projektet kallas Nukem och finns för närvarande att ladda ned här). Riktigt imponerande! Med tanke på hur hårig den matten var när jag läste min sista kurs i fyran så är det ju grymt att ha lyckats bena ut det hela ett år tidigare och dessutom fått till schyssta grafiska resultat. Applåder från mig! Studenterna i fråga är Daniel Jönsson, Marc Lilja, Hanna Lindahl, Björn Rydahl och Tomas Selander. Åtminstone Hanna vet jag att jag varit huvudmattefadder åt när hon började, minns dock även att hon aldrig behövde någon hjälp.

Anledningen till att Peter hade hört talas om projektet var att det vann årets MT Awards i kategorin "teknisk höjd". Jag kollade in ett annat bidrag gjort av två killar i en årskurs högre upp (fyran alltså) som går ut på färgbaserad bildsökning som tydligen går skitsnabbt. Också coolt! Insåg att samma personer gjort ett projekt under sitt utbytesår i USA som resulterat i en forskningsrapport som varit med på en grafikkonferens. Skitcoolt! Mattias Unger och Oskar Åkerlund heter killarna, som jag också varit fadder för för några år sedan. Oskar har en fin webbsida där han listar de projekt han varit inblandad i under studietiden, och jag måste säga att där finns flera riktigt häftiga grejer. Här är adressen.

4 kommentarer:

 1. Många av de här människorna kan jag ibland bli obibliskt avundsjuk på, för de är dels duktiga, men framför allt tycker de att det är så kul och lägger ner mycket energi och tid på sina projekt - vilket resulterar i grymma projekt.

  De förtjänar all cred!

  SvaraRadera
 2. En liten korrektur bara: Min och Oskars forskningsrapport som nämns har faktiskt inte varit med på någon konferens ännu, den väntar fortfarande på besked. Men vi hoppas ju såklart att det du säger är sant.

  SvaraRadera
 3. Ah, mitt misstag. Jag håller tummarna för att den går igenom, då!

  SvaraRadera
 4. Or the highlights in your head that catch your eyes I have been blin. Doru Hendrikje.

  SvaraRadera