torsdag 5 juli 2007

Exportera "blogg" från Lunarstorm

 Utdrag ur Lunarbloggen

Jag har ett gammalt Lunarstormkonto som jag i princip aldrig använder - jag loggar in någon gång då och då för att se om jag mot förmodan fått några meddelanden eller gästboksinlägg (vilket väl händer någon gång per år, eller så). Anledningen till att jag överhuvudtaget har kvar kontot är att jag under min gymnasietid skrev en del publik dagbok där, och de inläggen har fortfarande ett nostalgiskt värde. Det skulle vara schysst att kunna exportera dem till ett XML-baserat format för att spara dem på datorn, så att jag till slut kan låta Lunarkontot gå i graven. Tyvärr finns ingen sådan funktion inbyggd på Lunarstorm - kanske just för att man inte på något lätt sätt ska kunna migrera till en annan bloggmotor.

Jag funderar allvarligt på att yxa ihop något slags verktyg som hjälper till att spara ner mina dagboksinlägg. Det finns dock ett par randvillkor:
Inloggningsbiten är nog den klurigaste, åtminstone som jag ser det. Vet inte riktigt hur jag ska lyckas "lura" Lunarstorm att mitt verktyg (hur det nu kommer te sig) är jag, den registrerade användaren. När jag väl lyckats med det borde resten vara på sin höjd smärtfyllt - stega igenom HTML-koden, plocka ut postID:s till inläggen från en lista som spänner över ett godtyckligt antal sidor, ladda varje inläggs HTML-sida och spara ner dess innehåll till något bra format.

Jag återkommer om och i så fall när jag gått vidare med detta. Det har, så att säga, inte jättehög prioritet. Så länge: om någon har tips på hur jag kan åstadkomma det jag vill, skriv i så fall en kommentar!

4 kommentarer:

 1. Jag gjorde nått liknande för några år sedan, fast då med klassisk ASB/VBScript och objektet XMLHttp, vilket kan agera surfare till de flesta källorna, även via https.

  SvaraRadera
 2. Schysst tips, Oskar! Ska kolla upp XMLHttp.

  SvaraRadera
 3. Möts av följande på Lunarstorm med senaste Firefox 2 och färskuppdaterat Mac OS X:

  LunarStorm är inte anpassad för den webbläsare som du använder.
  LunarStorm fungerar bäst om du har Windows XP och använder en av dessa webbläsare: IE 6, IE 7, Firefox 1 eller Firefox 2.

  Trodde det där var historia.

  SvaraRadera
 4. http://blogg.fjeldstad.se/2007/07/08/lunarbloggrabber-05/

  SvaraRadera