tisdag 22 januari 2008

Första certifieringen inhåvad!

Wohoo! För ett par timmar sedan klev jag glad ut på trottoaren efter att ha klarat Microsoftprovet 70-528, som tillsammans med det tidigare genomförda 70-536 ger mig en certifiering av klassen "Technology Specialist" inom webbaserad klientutveckling i .NET Framework 2.0 (fullständigt, fett namn: Microsoft Certified Technology Specialist: .NET Framework 2.0 Web Applications). Det är allt en början, va?

Hela bakgrunden till det här är, som jag säkert tidigare nämnt, att min arbetsgivare (Avanade) kräver att alla nyanställda under en viss nivå på företaget ska ta certifieringen MCPD: Enterprise Applications Developer inom två år från anställning. De prov jag tagit är två av totalt fem som jag måste beta av. Och för att plåga mig själv lite extra har jag satt upp ett personligt (och dessvärre dokumenterat) mål att klara av hela karusellen innan sommaren i år.

Kul vår, Anders!

3 kommentarer:

 1. Det blir nog inga problem. Synd att du målar upp den här bilden av arbetslivet för mig.
  Jobbiga prov och en massa pluggande. Men det är väl en skillnad när man får betalt för det...
  ..och har ett stabilt liv och så vidare.

  SvaraRadera
 2. Grattis! Jag sade ju att det skulle gå bra. Hoppas du inte sliter ut dig innan sommaren, man måste ju få leva och ha lite roligt också.

  Mina två "secority words" i fältet nedanför är "life" och "ignore". De låter i omkastad ordning som en jävligt deprimerande Coca Cola-reklam.

  SvaraRadera
 3. Grattis till certet Anders!

  Snart får du ett fint plastkort med diverse Microsoft förkortningar på. Grymt häftigt att flasha på krogen!

  Ha de najs!

  SvaraRadera