tisdag 19 februari 2008

Hierarkiska etiketter i Gmail (för Firefoxanvändare)

Jag gottar mig åt Gmails etiketter som används istället för de mer traditionella mapparna för att strukturera bland meddelandena. Fördelen är uppenbar; ett mail hör ofta till mer än en kategori, vilket gör det lätt att sätta etiketter på det men svårt att placera det i en enskild mapp. Gmails implementation har dock en svaghet: det går inte att "nesta" etiketterna så att man får en fin hierarki. Jag har alltid lidit av att ha en jättelång lista med etiketter som snabbt blir oöverskådlig. Men jag har aldrig googlat efter en lösning. Varför, kan man fråga sig? Ingen vet.

Det visar sig att det finns ett addon till Firefox som heter "Better Gmail 2" som adresserar problemet. Det enda man behöver göra är att döpa sina etiketter enligt formatet rotetikett/underetikett så sköter addonet resten (vilket betyder att det skapar en expanderbar/kollapsbar hierarkisk listvy över etiketterna).

Inte en perfekt lösning, men helt klart en förbättring.

Du hittar addonet här: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6076.

3 kommentarer:

 1. Firefox (och dess användarbas) är fantastiskt.

  SvaraRadera
 2. Eller så använder man IMAP och så får man automagiskt samma fina struktur (om man har taggat i stil med "en_tagg/en_undertagg".

  SvaraRadera
 3. Hierarkiscriptet finns för Opera också:
  http://www.arend-von-reinersdorff.com/folders4gmail/

  SvaraRadera