fredag 29 februari 2008

Snabbt test av Windows Live Writer

Jag kom precis på att jag läst något om Windows Live Writer på Anders Bursjöös blogg. Jag hade aldrig hört talas om programmet tidigare, men tänkte att en lugn morgon på jobbet kunde passa bra för att kolla vad det handlade om.

Nedladdat, installerat. Jag skriver in adressen till min blogg plus (något motvilligt) användarnamn och lösenord. Ett par sekunder senare sitter jag och tittar på det här:

windows_live_writer

Riktigt behagligt faktiskt! Ska enligt uppgift fungera till de flesta större bloggtjänster. Finns dock bara för Windows, förstås, det är ju lite synd för det verkar rätt bra. Vad som är ännu mer synd, i mitt fall, är att 64-bitarsversionen av Windows XP inte stöds. Vilket betyder att jag inte kan använda det (testar på min laptop nu). Tough shit alltså...

6 kommentarer:

 1. Jag måste säga att jag inte förstår vad man GÖR med programmet...

  SvaraRadera
 2. Hehe vettig kommentar förresten. Jag skrev faktiskt aldrig vad programmet har för syfte.

  SvaraRadera
 3. Man skriver/redigerar blogginlägg. Typ som ScribeFire fast som ett fristående program och med alla styles hämtade från bloggen i fråga.

  SvaraRadera
 4. Jag hackade just din säkerhetsfunktion, jag skrev bara in ETT av orden, men det fungerade fortfarande.

  SvaraRadera
 5. Ah låter som ett användbart program. Synd att det är satanistiskt =)

  SvaraRadera
 6. AzP: det är "by design" - ett av orden är kontrollordet och det andra är ett ord som en OCR-algoritm misslyckats med att tolka. Genom att skriva in båda verifierar du att du är en människa (och därmed får posta kommentarer) samtidigt som du hjälper till att göra OCR-algoritmen bättre.

  SvaraRadera