fredag 7 mars 2008

Håll koll på nyhetsflödena med Google Reader

Alltså okej, jag är lika glad som jag är snopen nu faktiskt. Jag har experimenterat med olika RSS-läsare ett tag och då provat till exempel Sage (addon till Firefox), Beatnik (dito), iGoogle-gadgets och så vidare. Ingen har egentligen varit klockren tycker jag. Jag vill helst ha en läsare som är webbaserad så att jag har samma feeds (och inställningar) tillgängliga på alla datorer jag använder (främst jobb och hemma). Sedan så skulle jag så hemskt gärna inte skapa ytterligare ett konto. Igår kväll såg jag att det stod "Reader" i den där lilla "applikationslisten" som dyker upp när man exempelvis är inloggad på Gmail.

google_reader

Jag hade aldrig sett den länken tidigare! Det visade sig så klart att Google har en RSS-läsare, Google Reader, som passar mig helt perfekt. Ett gränssnitt som är snyggt, avskalat och överskådligt, enkelt att använda och så är ju hela tjänsten så klart integrerad i ens Google-konto (om man har ett).

google_reader_large

Nästa fråga då - hur lägger jag enkelt in alla mina tidigare prenumerationer i min nya favoritläsare? Dels så finns det en export/import-funktion som accepterar filer i formatet OPML - något jag aldrig hört talas om. Men det bästa är att det ingår en sökmotor inriktad på RSS-flöden, där det verkar gå att hitta det mesta. Snabbt och enkelt.

Feed-lidandet är över.

4 kommentarer:

 1. OMG jag lästa den INNAN den kom upp på min Google Feed =)

  SvaraRadera
 2. Men anledningen till att jag kom hit (förutom att vara OMG OMG FIRST!!!) var att tipsa om http://www.geekzone.co.nz/foobar/4674. Rolig =)

  SvaraRadera
 3. Oj, om jag hade vetat att du led av RSS-läsarproblem så skulle jag ha rekommenderat den för länge sedan. Kört med den länge och det är riktigt trevligt.

  SvaraRadera
 4. Jag är förvånad att du inte upptäckt denna tidigare. Det är den jag kör på min iGoogle.

  SvaraRadera