måndag 3 mars 2008

Synka Google Calendar och Outlook

Situation: Jag använder Microsoft Outlook på jobbet - det är lite av industristandard för e-post, kalender och kontakter och även om jag personligen inte tycker supermycket om det så finns det inte så mycket att göra. Plus det funkar rätt bra för kontakter. Och kalendern är helt okej. Men det var inte det jag skulle skriva om!

Jag har sedan jag började jobba för ett år sedan undermedvetet plågats av kalenderproblemet. Jag har ju min Outlookkalender på jobbet, där jag har fyllt i allt jobbrelaterat och även privata händelser - jag måste ju kunna se om något privat krockar med jobbet och så. Men sedan när jag är hemma så har jag inte haft någon kalender alls egentligen, jag har skrivit upp viktiga dagar och tider som anteckningar på mobiltelefonen och sedan matat in dem i jobbkalendern. Visserligen kan jag komma åt "en begränsad version" av min Outlookalender hemifrån genom att logga in på Avanades intranät, men...ja man hör ju att det är jobbigt.

Vad jag inte hade gjort och som naturligtvis skulle komma att bli lösningen på hela problemet var att googla på något i stil med "google calendar outook syncronization". Det gjorde jag nu för en liten stund sedan. Det visade sig att flera utvecklare har adresserat frågan och att det faktiskt finns flera lösningar med lite olika kvalitet och kostnad.

Först av allt testade jag ett ganska enkelt och skabbigt (men gratis) program som heter RemoteCalendars som jag lyckades få att ladda ner mina Google-kalendrar till Outlook. Att synka åt båda hållen verkade inte lika enkelt - i mina försök skapades "återkommande" händelser i oändlighet som inte alls skulle vara återkommande och det hela blev lite rörigt. Jag gick vidare i sökresultatlistan på Google.

Slutligen köpte jag faktiskt ett litet program som heter gSyncit som verkar fungera mycket bra. Det kostade $9.99 för en licens, vilket jag tycker är precis lagom för ett litet snyggt och rent program med logiskt upplägg som gör min vardag lättare.

Jag hittade även ett annat program som heter SyncMyCal som finns i en gratisversion (då är automatisk synkning inaktiverad). Har dock inte testat det - jag hittade det efter att jag köpt gSyncit så jag ville inte riskera att upptäcka att ett gratisprogram var lika bra.

Min setup som jag är ruskigt nöjd med ser ut såhär:

 • Jag har två kalendrar i Google Calendar - en som heter Privat och en som heter Avanade (namnet på min arbetsgivare).
 • Alla händelser i min Outlookkalender som ingår i kategorin Privat synkas (åt båda hållen) med Privat-kalendern i Google Calendar.
 • Alla händelser i min Outlookalender som inte ingår i kategorin Privat synkas (åt ena hållet bara, Outlook är "master") med Avanade-kalendern i Google Calendar.

Problem solved. Grymt! Se screenshots nedan och gotta er i oändlighet.

outlook

google

Uppdatering: Google har faktiskt ett verktyg för kalendersynkning mellan Outlook och Google Calendar (Google Calendar Sync), men det fungerar bara för den primära kalendern i Google Calendar - multipla kalendrar (som exempelvis i min setup) hanteras inte. Kolla in den i Googles hjälpcenter.

5 kommentarer:

 1. Annars kan du ju köpa en av våra telefoner så löser det sig automatiskt eftersom att du kör ActiveSync så telefonen och servern alltid har senaste versionen av allt =)

  SvaraRadera
 2. Man kan ju vara lite misstänksam mot att dela med sig för mycket av sina kontakter och sin kalender men jag tycker att Plaxo (www.plaxo.com) är grymt. Där kan man synka det mesta (Outlook, Gmail, LinkedIn, Hotmail, Yahoo...). Gratis är det också!

  SvaraRadera
 3. Det är ju en valid kommentar - alltid när det handlar om att t.ex. skriva till sin Google-kalender (eller någon annan olinetjänst) så måste man ju snällt uppge användarnamn och lösenord. I mitt fall har jag skrivit in det i Outlook-pluginets inställningar. Givetvis kan det vara en sÃkerhetsrisk.

  SvaraRadera
 4. Googles egna synk synkar nu tvåvägs. Bara ett problem - jag har en delad kalender via google, där även mina kolegor rapporterar in events, dessa syns inte i min outlook, således var det mesta relativt bortkastat för min del. : /

  SvaraRadera
 5. Daniel Boksjö28 maj 2010 kl. 09:30

  Jag har hittat ett program som heter NuevaSync (www.nuevasync.com) som har en gratisversion som kan synka kalender, kontakter och annat via ActiveSync. Det fixar multipla kalendrar förutsatt att du har lagt upp dem i din Google-kalender.

  SvaraRadera