tisdag 8 juli 2008

Hata Vistas automatiska uppdateringar

Okej, jag hade just skrivit nästan ett helt blogginlägg, kanske någon A4-sida, när Live Writer plötsligt slängde upp en dialogruta och sa "Du har ändringar som inte sparats. Vill du verkligen avsluta?". Jag hann tänka "whaa?" innan rutan försvann och datorn startades om. Behöver jag berätta huruvida det jag skrivit fanns kvar när jag kom tillbaka in i programmet?

Tydligen hade Windows Update körts i bakgrunden, och tydligen fanns det information om att datorn skulle startas om i en minimerad dialogruta som jag, blind och döv som jag är, inte lade märke till när jag koncentrerat satt och skrev. Jag måste ha gjort misstaget att rikta min uppmärksamhet mot mitt arbete istället för mot statusraden.

Undrar hur de tänkte när de kodade in den funktionen, förresten. Kanske något i stil med "Windows vet ju bäst när datorn akut måste startas om (jag menar, shit, den kanske har uppdaterat Outlook eller något), men vi vill samtidigt inte störa användaren i dennes arbete...argh, dessa svåra avvägningar...låt oss tillämpa en kompromiss..."?

Det förlorade blogginlägget (som jag för övrigt sett fram emot att skriva hela dagen) får jag väl alstra någon annan dag, för nu fick jag en sjuk brist på inspiration.

Uppdatering: Av nyfikenhet kollade jag vad det var som Windows installerat och behövde starta om datorn för. "Säkerhetsuppdatering för Windows Live Writer". Ironin flödar.

4 kommentarer:

 1. Fucked by the world som jag brukar säga. Det första jag gör när jag startar en fräsch installation av Windows, oavsett version, är att stänga av all inbyggd skit jag hittar. Det har visat sig vara en bra praxis.

  SvaraRadera
 2. Jag lider med dig Anders. Startade upp min gamla maskin hemma nu som har en Vista-installation. Jag frågar mig själv varför... Det blir nog nya Ubuntu istället.

  SvaraRadera
 3. Det är så fantastiskt att läsa sådant här.. Speciellt när kommentarer som den som Jonas skrev följer. Det är nästan så jag blir tårögd. Vista: en flopp? Ingen verkar ju vilja ha det i alla fall.

  SvaraRadera
 4. Tråkigt det som hände. Men till skillnad från AzP så älskar jag Vista. Lämnade XP dagen Vista kom. Och har "nästan" inte haft ett enda problem. Visst har det funnits vissa mindre problem. Men det fanns det med XP med i början om jag inte missminner mig =) Har det på jobbdatorn och mina 3 datorer hemma varav en är laptop och en är en HTPC. /joacim

  SvaraRadera