tisdag 26 augusti 2008

Mina första intryck av Playstation 3I fredags hämtade jag då alltså ut min Playstation 3 och nu efter att några dagar gått kan jag dela med mig av mina första intryck.
 • HDMI-kabel ingår inte i paketet. Jag upptäckte det när jag kommit hem, så jag fick åka en vända in till Södermalm för att köpa en. Lite onödigt kändes det som, det hade de kunnat bjuda på.
 • Installationen är enkel. Kontakt med Internet direkt, lätt att hämta uppdateringar och så vidare. Lättnavigerat, snyggt och snabbt menysystem.
 • Att använda Playstatation Network (PSN) är gratis. Inga guldmedlemskap krävs.
 • Denna konsol är tyst. Man tänker överhuvudtaget inte på den när man spelar. Under installationen av ett stort spel susar den lite då den läser in en eller annan gigabyte till hårddisken, i övrigt är det mest ljudet av luften som passerar genom dess fläktar som hörs lite. Jag tror inte det blir några problem att titta på film med den, men det får jag återkomma till när jag testat.
 • Två sköna spel jag kan rekommendera: Ratchet & Clank Future och Burnout 5 Paradise. Humor och bra plattformsäventyrande respektive grym fartkänsla och flyt.
 • Det är nästan farligt att koppla upp PS3:an på nätet - så lätt att fastna framför den, testande diverse nedladdningsbara demoversioner och annat. Men det funkar väldigt bra.
 • Jag har testat att sätta upp en mediaserver på min PC som kan tillhandahålla musik, film och bilder för visning/uppspelning på konsolen. Testade först ett gratisprogram som heter TVersity men fick det inte att funka bra med transcodingfunktionen (som gör att man kan streama filmformat som PS3:an inte känner igen). Det slutade med att jag köpte Nero 8 för 559 kr. Lite onödigt att lägga pengar på det kom jag på efteråt (eftersom jag inte har någon film på datorn) men å andra sidan kan det vara bra att ha, plus att det ingår en del annat förutom medieservern.
Totalt fick jag ge ganska precis 6500 kr för en PS3 80 Gb med två DualShock 3-handkontroller, en fjärrkontroll och fyra spel.

Allt som allt är jag än så länge mycket nöjd med mitt köp och jag hoppas (och tror) att det intrycket kommer att bestå!

3 kommentarer:

 1. Jag har tvekat länge på om det blir XB360 eller PS3 när tillfälle ges. Nu lutar det dock ganska mycket åt PS3-hållet. Men Anders, Nero är bloatware, fy dig =)

  SvaraRadera
 2. Yes. Men men, nu är det gjort och medieservern funkar faktiskt bra.

  SvaraRadera
 3. Ja jag måste då hålla med om att köpet av Nero var lite overkill.

  SvaraRadera