måndag 18 augusti 2008

WorldClass Liljeholmen blir SATS, men ingen vet något

Från och med idag är WorldClass-gymmet där jag tränat inte längre något WorldClass-gym, utan ingår i SATS. Detta fick jag veta av en slump för någon vecka sedan när en receptionist på gymmet råkade nämna att det blivit uppköpt. Vad händer med medlemmarna? Kommer man fortfarande kunna träna på samma ställe eller blir man hänvisad till övriga WorldClass-gym? Eller går man automatiskt över till SATS? Det har man inte kunnat få någon information om. Senast frågan ställdes sa en i personalen att vi skulle "återkomma på måndag" (idag) eftersom SATS då på riktigt tagit över. Okej, så man kan inte få någon som helst information innan de nya skyltarna åkt upp?

Det finaste av allt fanns att läsa på WorldClass' hemsida nu på förmiddagen i form av en mycket kortfattad notis:

"[...] World Class medlemmar på de berörda anläggningarna Gävle, Jakobsberg, Liljeholmen och Kungsholmen som från och med 18 augusti inte längre ingår i World Class har kontaktats under sommaren."

Kontaktats under sommaren? Vilket skitsnack...inte ens personalen hade fått någon riktig information förrän veckan innan själva bytet (enligt dem själva). Sjukt svagt av WorldClass tycker jag - för flera hundra kronor per månad borde man väl ändå kunna få ett enkelt mail i god tid så man vet vad som gäller?

Tydligen har gymmet gått med förlust ett tag och det har faktiskt märkts - dammtussar på golven, trasiga toaletter, översvämningar som inte åtgärdats direkt och undermålig ventilation är några störande faktorer som varit närvarande under det senaste året. Det är bara att hoppas att det blir bättre i SATS regi.

Uppdatering: Jag hade tänkt köra bodypump idag, men WorldClass har mycket punktligt helt tagit bort alla referenser till gymmet från sin sajt (det är som om det aldrig existerat) och SATS verkar inte ännu ha behagat publicera någon som helst information om sitt nyförvärv. Så dagens proffsproblem är alltså: var hittar jag schemat? Jag provade ringa, men då kom jag till en telefonsvarare som i princip sa att "vi har öppet, så välkommen åter".

Uppdatering: SATS har nu lagt upp en frågor-och-svar-sida med anledning av de "nya" klubbarna. Den är fortfarande rätt klen, men det är ju en början.

Uppdatering: I ett brev som nu skickats till alla berörda medlemmar skriver VD för World Class Sverige så här angående klubbarna som inte längre är en del av kedjan: "Allt som sker är förbättringar för dig som medlem. Franchisetagarna bytte sida och sålde till en konkurrent. Det bästa du kan göra är att själv byta sida och välja World Class igen." Lustigt det där. Jag som kund ser ju World Class som ett enda företag, ungefär som att jag ser en McDonalds-restaurang som en del av ett stort företag. Men World Class VD har inga problem med att ta avstånd från franchisetagare och få dem att framstå som något helt utomstående. Sålde till en konkurrent? Ja, det var ju så det blev. Men bytte sida? Tveksamt - World Class erbjöds att köpa klubbarna, men avstod. Väldigt konstigt sätt att avsluta ett brev till förvirrade kunder, tycker jag.

1 kommentar:

  1. Pyttsan, du vill bara ha tajta, sminkade östermalmsbrudar på trappmaskiner.

    SvaraRadera