onsdag 17 september 2008

Mataffären.se får liv i Google Chrome

Jag och Anna brukar använda Mataffären.se för våra veckohandlingar. Tjänsten är bra, men själva webbplatsen är stundtals ohyggligt frustrerande att navigera runt på. Framförallt är den långsam, vilket beror på att den överanvänder och missbrukar funktionerna i MS AJAX - när man exempelvis ändrar antalet för en vara (innan man lagt den i varukorgen) görs ett anrop till servern för att beräkna totalsumman för raden (!). Och inte nog med att den måste vänta på servern för att utföra triviala beräkningar, den skickar samtliga varor i det aktuella sökresultatet (kan vara många) till servern, även om den bara ska behandla en av dem.

Hursomhelst - eftersom sidan har mycket Javascript kopplade till rader i sökresultat och liknande så är den lite av ett lidande för de flesta webbläsare att rendera (särskilt IE6). På kul testade jag att göra vår senaste storhandling i Google Chrome istället för Firefox, och det var en ruskig skillnad! Istället för frustration gick allt faktiskt smidigt. Nästan så att jag glömde bort hur dumt de implementerat sin lösning...

Ett mycket hett tips till alla som använder Mataffären.se alltså.

5 kommentarer:

 1. Men är det inte så att Firefox 3.1 (iofs kör du nog inte en alpha va?) och kanske även 3.0 ska vara grymt snabbt på Javascript etc.?

  SvaraRadera
 2. Nej jag har inte testat FF 3.1. Men med FF 3.0 är det märkbart långsammare än GC.

  SvaraRadera
 3. Har ni blivit handikappade?

  SvaraRadera
 4. Tja du vet, det upptagna livet som IT-konsult...

  SvaraRadera
 5. Skriv om ditt jobbiga liv på utmaningen.

  SvaraRadera