tisdag 28 oktober 2008

Dagens tips för Webhallen-kunder: bli medlem

Jag gillar Webhallen - de har okej priser, är snabba (jag fick min PS3 en dag tidigare än det officiella releasedatumet för 80 Gb-versionen, w00t), har ett bra utbud och ligger nära mitt jobb. Möjligheten att boka en vara via nätet och sedan hämta ut den i Sveavägen-butiken på lunchen är riktigt smidig. Plus att man då får njuta av deras kassa oxoxox-musik och se sömniga kids springa omkring som umpalumpor bakom disken.

Innan jag köpte min PS3 gav jag efter för ett spontant infall och skapade ett medlemskonto på Webhallens hemsida. Jag har inte tänkt så mycket mer på det sedan dess, förutom att jag har sett att man ska få vissa rabatter på utvalda produkter. Detta illustreras i produktlistorna med en liten ikon som ser olika ut beroende på vilken "nivå" man har på sitt medlemsskap, där nivån styrs av bland annat hur mycket man handlat för totalt. Bilden nedan visar ett exempel.Jag är tydligen "bronsmedlem", vilket är den lägsta nivån av fem möjliga (jag har ju bara handlat för 6500 kr, vad kan jag förvänta mig?). Hursomhelst - när jag ser den här ikonen så tänker jag i princip "schysst, här har jag tydligen rabatt, det var ju trevligt". Men jag har ingen aning om det är ett bra erbjudande eller inte, för det framgår ju inte hur stor rabatten är (förrän man klickar sig in på artikelns egna sida). Jag har rakt av antagit att rabatten inte är särskilt stor. Men det stämmer inte alltid! Idag insåg jag att den faktiskt kan vara riktigt bra. Det är ett faktum att de flesta av de rabatterade produkterna är rätt ointressanta (Iron Man till PC eller Day of the Dead på Bluray, någon?) men det finns guldkorn. För min egen del gillar jag skarpt att Army of Two till PS3 (från exemplet ovan) kostar 199 kr istället för 299 kr, det är ju över 30% rabatt - grymt!

Min slutsats och rekommendation är alltså: om du brukar handla på Webhallen, skapa ett konto! Det är gratis, enkelt och av och till kan du faktiskt få riktigt schyssta rabatter som blir bättre ju mer du handlat för historiskt. Och om du ändå tänker handla kan du liksom inte förlora så mycket.

2 kommentarer:

  1. Hm det är nästan så man blir lite sugen på att vi ska koppla upp oss och köra CO-OP. *BRzzzzt* I'm going in...

    SvaraRadera