måndag 27 oktober 2008

Nostalgitips: Fallout retrospective

Med morgonens skörd av RSS-inlägg följde ett tips om den 15 minuter långa filmsnutten Fallout retrospecitve som Gametrailers.com totat ihop, en slags minidokumentär om spelserien Fallout kan man säga. Riktigt mysig om man har någon form av relation till något av spelen - jag själv insåg att jag bara upplevt en liten bråkdel av vardera titlarna, har inte spelat igenom varken ettan eller tvåan från början till slut. Efter denna korta sammanfattning av huvudstoryn blev jag grymt sugen att ta en närmare titt på dem igen, så kanske kan Fallout - The ultimate collection (119 kr på Webhallen) vara något?

Att Fallout hamnat på tapeten beror förstås på att spel nummer tre i serien släpps på torsdag (den 30 oktober). Nu i 3D och utvecklat av Oblivion-skaparna Bethesda istället för Interplay. Det kan bli succé eller flopp, snart vet vi vilket. Oavsett så rekommenderar jag varmt retrospective-filmen som en del av din lunchpaus i arbetet!

3 kommentarer:

 1. Serien är verkligen helt underbar. Själv så kan jag dessutom stoltsera med att ha kört igenom båda spelen. Tvåan kan man spela väldigt länge om man vill. Tipset om båda klassikerna i ett pack är väldigt lockande. Det blir troligen ett köp, liksom antagligen 3:an blir. Ska bli kul att se hur de axlar den manteln.

  Det är många spel som slåss om uppmärksamheten just nu.

  SvaraRadera
 2. Helt klart en gravt späckad spelhöst. Ser med intresse och viss förväntan fram emot Little Big Planet till PS3 som just nu har en Metacritic-poäng på svidande 95 av 100 möjliga.

  SvaraRadera
 3. Kul är också att både F1 och F2 hoppat upp på top-10-listan på en väldigt stor torrentsite såhär inför releasen av F3 =)

  SvaraRadera