måndag 26 oktober 2009

I can haz clean Spotify URL?

Läste idag att Spotify har publicerat ett "metadata-API" där man bland annat kan "slå upp" Spotify-URL:ar och få tillbaka artist- och albuminformation. Med andra ord är det tekniskt möjligt att göra typ en webbtjänst som skapar fina Spotify-URL:ar som översätts till fungerande, fula motsvarigheter när man klickar på dem.

Men frågan är då: hur svårt är det för Spotify att göra URL:arna fina från början? Jag vill alltså ha exempelvis http://open.spotify.com/Dream-Theater/The-best-of-times istället för http://open.spotify.com/track/1FESZiB2Usc0HxZVqXqHPM. För mig skulle det vara helt okej att de lade till den där crazy hashsträngen (1FESZiB2Usc0HxZVqXqHPM) efter låttiteln i adressen och gjorde uppslaget enbart på den - huvudsaken är att man ser vad det är man kommer få lyssna på innan man följer länken.

Bara en tanke alltså.

Uppdatering: Tills vidare kan man använda cleanify.hihaj.com som jag kodade ihop nu på morgonen. Fixar en läsbar URL som även fungerar som länk på exempelvis Facebook eftersom den är en redirect till den "riktiga" Spotify-URL:en. Exempel: http://cleanify.hihaj.com/play/dream-theater/the-best-of-times/track/1FESZiB2Usc0HxZVqXqHPM

Uppdatering: Se Cleanify.net och/eller det här blogginlägget.

3 kommentarer:

 1. Lolcat speak?

  Jag håller med, hur svårt kan det vara?

  SvaraRadera
 2. Yxade ihop en mycket simpel liten webbapp som fixar läsbara Spotify-URL:ar. Se inlägget.

  SvaraRadera
 3. Bra yxat!

  http://cleanify.hihaj.com/play/opeth/the-lotus-eater/4cDjzhAnnQykQVNlLG5x8H

  SvaraRadera