tisdag 27 oktober 2009

Snyggare Spotify-adresser med Cleanify

Jag skrev igår en kort notis om att Spotify släppt ett API som gör att man exempelvis kan slå upp Spotify-URL:er och få veta information om artisten/albumet/spåret men att själva URL:erna fortfarande är fula - man kan inte utläsa ur adressen vad som faktiskt kommer spelas när man följer den.

Så i morse satte jag mig och snabbkodade ihop en mycket simpel liten webbapplikation som översätter en vanlig Spotify-adress till en läsbar motsvarighet. Du hittar applikationen, som jag kallat Cleanify, på cleanify.hihaj.com cleanify.net. Testa gärna!

Rent tekniskt fungerar det så att man anger vilken Spotify-adress man vill använda, varpå Cleanify gör ett uppslag mot Spotifys metadata-API och hämtar artist, album och spårinformation (beroende på vilken typ av länk det handlar om). En ny länk innehållande artist etc. genereras och går att använda istället för den ursprungliga. Delar av ursprungsadressen läggs till i slutet av den nya, och själva vidarebefordringen baseras på dessa delar. En väldigt enkel och kanske till och med naiv implementation, men det fungerar.

Uppdatering: Nu finns en "riktig" version av Cleanify med snyggare länkar och ett program som automatiskt översätter Spotifylänkar i bakgrunden. Här är ett blogginlägg som beskriver den kort.

cleanify

1 kommentar:

  1. cooholt, litegrann det vi pratade om till websiten :)

    SvaraRadera