fredag 29 januari 2010

Synkronisera bokmärken mellan datorer i Google Chrome

Ofta hittar jag en bra artikel eller ett intressant foruminlägg på webben som jag bokmärker för att läsa senare. Sedan när jag sitter och jobbar med en relaterad uppgift och kommer att tänka på den där sidan jag hittade så upptäcker jag att bokmärket ju ligger på min andra dator - typiskt irriterande. Nu härom dagen fick jag syn på den här lilla påannonseringen när jag öppnade en ny flik i Google Chrome:

bmsync

Google har byggt in en funktion i Chrome som gör att man kan spara alla sina bokmärken centralt under sitt Google-konto, vilket innebär att man kan hålla godtyckligt antal datorers bokmärken synkroniserade. Det enda man behöver göra är att klicka på knappen en gång per dator som man vill synka och ange inloggningsuppgifter för sitt Google-konto. Mycket smidigt!

Parentes: För mig är det inget problem eftersom jag i princip är ensam användare på mina båda datorer, men det vore intressant att se om man kan ha två olika synkprofiler mot olika konton på samma dator...misstänker att funktionen inte är så avancerad. Har man ett verkligt behov av att variera innehåll per användare så kan man ju alltid skapa flera användare i operativsystemet.

Hur som helst - jag rekommenderar varmt den nya bokmärkessynkfunktionen i Google Chrome!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar