fredag 24 augusti 2007

Använda 4 Gb RAM

När jag byggt ihop min dator och gottat mig åt att den (och Windows XP Pro x64) startade insåg jag att den sa att jag hade typ 3 Gb RAM installerat. Whut? Jag hade ju med mina egna svettiga händer satt i 2 st 2 Gb-moduler. Efter mycket lidande hittade jag en inställning i BIOS som hette "Memory Remap Feature" som jag satte till "Enabled" (vilket inte var default). Via diverse diskussionstrådar på nätet har jag förstått att detta är något man ska slå på om man har ett 64-bitars OS och vill använda mer än 3 Gb, typ. Flaggan fanns under inställningar för nordbryggan på chipsetet. Ifall någon undrar alltså.

Parentes: Jag uppdaterade BIOS i samma veva, och på något sätt havererade min Windowsinstallation som en följd. Ominstallation. Jobbigt. Men nu 4 Gb minne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar