fredag 7 september 2007

Jag är trött på kommentarspam

Den senaste veckan har jag fått smaka på en rejäl dos kommentarspam, både sådant som Wordpress automatiskt fångar in och sådant som slipper igenom. Nu är jag trött på att få flera mail i timmen om nya kommentarer som visar sig vara skräp, så jag har installerat insticksprogrammet reCAPTCHA. Det innebär att du som besökare mÃste bevisa att du är en människa genom att skriva av två ord som visas i en bild. Detta är ingen ny idé egentligen, du har säkert sett den förut, men en kul detalj är att just detta plugin faktiskt hämtar det ena ordet från en text som en OCR-programvara inte lyckats översätta. När någon sedan fyller i det lilla formuläret för att få spara en kommentar bidrar denne direkt till att förbättra OCR-tekniken. Rolig idé tycker jag! Hoppas att det inte ¤r för mycket besvär för er besökare.

3 kommentarer: