torsdag 26 juni 2008

Lösning för ett trådlöst-nätverk-problem i Vista

Sedan jag installerade Vista på min jobbdator har jag haft problem med att ansluta till ett oskyddat trådlöst nätverk på jobbet. Datorn har hittat nätverket och sagt att den är ansluten, men den har inte erhållit någon IP-adress. Jag har verkligen lagt många timmar på detta, testat alla möjliga "fixar" som folk har föreslagit på olika forum och supportsajter. Inget har funkat. Helt galet frustrerande. Jag kunde dessutom ansluta till- och använda andra trådlösa nätverk.

Idag hittade jag en lösning som faktiskt fungerade. Jag "resettade winsock" vilket tydligen fick datorn att bygga om alla nätverksanslutningar från grunden. Ett enkelt kommando i prompten:
netsh winsock reset
Efter en omstart fungerade anslutningen till nätverket som om inget problem någonsin existerat. Jag fattar fortfarande inte vad felet berodde på, och ärligt talat kunde jag inte bry mig mindre. Nu funkar det.

Uppdatering: I ett nytt inlägg förklarar jag hur jag lyckades lösa ett annat problem som hade exakt samma symptom, fast som hade med min router Linksys WRT54GL att göra.

1 kommentar:

  1. MS har väl fått en hel del klagomål och kritik mot sin nätverksstack för att den enligt dessa ska suga stenhårt. Kommer dock inte ihåg om det gäller Vista eller XP. Och jag orkar inte söka på Wikipedia.

    SvaraRadera