tisdag 8 juni 2010

Fixa snabbare uppladdningar i Picasa

Jag skrev nyss ett inlägg om hur jag börjat använda Picasa Web Albums som backuptjänst för mina foton. Första backuptagningen är förstås omfattande, men jag reagerade på att den verkade gå väldigt långsamt och dessutom var fruktansvärt diskintensiv. Nu hittade jag en liten inställning i Picasa som löste problemet: justera nivån av nätverksloggning.

Som standard är Picasa konfigurerat för att logga all nätverkskommunikation, vilket innebär att det blir fullt upp när man vill överföra många bilder i ett svep. Jag ändrade till att endast logga eventuella fel, och vips gick min uppladdningshastighet från typ 70 kB/s till ungefär 350-500 kB/s. Fortfarande inte direkt bländande hastighet med tanke på att jag har kapacitet för 8 Mbit/s upp/ned, men ändå en stor förbättring. Bonus för att hårddiskarna inte knastrar ihjäl sig (eller mig) också.

Bilden nedan visar mina inställningar efter ändringen.

Loggning av nätverksaktivitet i Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar