måndag 5 oktober 2009

Boktips: Pro ASP.NET MVC av Steven Sanderson

Jag har precis läst klart boken Pro ASP.NET MVC av Steven Sanderson. Resultat: jag är gravt peppad att sätta igång med ASP.NET MVC! Jag gillade verkligen den här boken; Sanderson skriver strukturerat och koncist, med en blandning av djupdykningar i tekniken och konkreta kodexempel. Ett klart plus är också att han inte är associerad med Microsoft - flera gånger understryker han att hans exempel inte handlar om "demoware" utformade att få ramverket att glänsa utan skulle kunna fungera i en verklig situation. Boken går igenom många aspekter av webbutveckling med snygg mjukvarudesign som röd tråd och jag upplevde att den förklarar principerna bakom MVC-mönstret på ett mycket grundligare sätt (och lämnar färre frågetecken) än exempelvis Professional ASP.NET MVC 1.0 (av bland andra Scott Guthrie) som jag läst tidigare.

Om du är det minsta nyfiken på ASP.NET MVC så tycker jag absolut att du ska låna eller köpa den här boken. När jag skaffade den kostade den knappt 300 kr och det var den utan tvekan värd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar