onsdag 23 september 2009

Pushstöd för Gmail i din iPhone

Tidigare gick det att synka kontakter och kalendrar mellan sitt Googlekonto och iPhone, men idag har Google utökat sin tjänst "Google Sync" med e-poststöd också. Det innebär att när man får mail så dyker de (hyfsat) direkt upp på telefonen, man behöver inte aktivt gå in och "kolla mailen" och telefonen behöver inte periodiskt kika i inboxen. Nice!

Jag provade det nyss och det verkar fungera, men det är några sekunders fördröjning (kanske för att hela världen håller på och testar just nu). Sedan märkte jag att ett par lästa och etiketterade mail som låg i min inbox i Gmail inte syntes i telefonens inbox ens efter att jag manuellt uppdaterat den - men de verkar dyka upp efter hand. Konstigt. Man kanske inte ska dra några negativa slutsatser såhär de första timmarna dock.

Jag läste lite om varför det tagit sådan tid för Google att fixa detta, och det var lite småintressant faktiskt. Ironiskt (?) nog använder de en Microsoftteknik för att kringgå en Appleteknik, verkar det som. Det här blogginlägget har mer information.

Uppdatering: Att alla mail inte synkades ner i inboxen tror jag hade att göra med att telefonen som standard var inställd på att endast ta med mail som bara var några dagar gamla. Det gick att ändra, och nu verkar den ha fullt upp med att läsa ner en ordentlig hög... Man måste även ändra en inställning i telefonen om man vill att några andra mappar/etiketter än just inboxen ska ha push aktiverat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar